Asunto-osakeyhtiöt

Asunto Oy Ulvilan Karpalo on valmistunut vuonna 1996 ja käsittää 12 asuntoa. Asunto Oy Ulvilan Palovainio on valmistunut vuonna 1995 ja käsittää 24 asuntoa. Tekniikaltaan ja pohjaratkaisuiltaan yhtiöt ovat lähes identtisiä.

Isännöitsijänä yhtiöissä toimii Ari Kuula, AIT, ITS, porilaisesta Sakipa Oy Isännöinnistä. Sakipa on alueen suurimpia ja asiantuntevampia isännöintiyrityksiä, jolla varmistetaan, että yhtiöt pyörivät oikein. Jos sinulla on kysyttävää yhtiön asioista, tavoitat Arin numerosta 044 553 1759 tai sähköpostitse ari.kuula@sakipa.fi.

Taloyhtiöiden ikä

Iältään yhtiön rakennukset ovat vielä nuorehkoja ja edustavat niin sanottua nykyaikaista rakennustapaa. Sen huomaat, kun astut asuntoihin sisälle. Jotain remontoitavaakin rakennuksista tietysti aina löytyy ja niitä pitää hoitaa huolellisesti. Palovainiossa kaikkien rakennusten julkisivut on maalattu 2021, Karpalossa asuinrakennukset on maalattu 2019 ja talousrakennukset 2022. Vesikattojen puhdistus, aluskatteiden kunnostus ja pihakäytävien uusiminen suoritettiin Palovainiossa vuonna 2021 ja Karpalossa 2022. Lämmönvaihtimet uusittiin kumpaankin yhtiöön vuonna 2021. Nyt pitäisikin taas päästä vuosia eteenpäin ilman suurempia hankkeita. Yhtiöiden osakkaiden kesken on hyvä yhteishenki ja -ymmärrys siitä, että näistä yhtiöistä tullaan pitämään hyvää huolta myös tulevaisuudessa!

Remontit

Monissa rivitaloyhtiöissä yhtiölle lankeavat kylpyhuoneremontit muodostavat yhtiölle suuren taloudellisen ongelman. Yhtiö vastaa remonteista, mutta pienissä yhtiöissä rahaa ei ole, joten käytännössä jokaisesta kylpyhuoneremontista tulee lasku jokaiselle osakkaalle. Ei mukavaa kenellekään. Karpalossa ja Palovainiossa kylpyhuoneremontit on järjestetty niin, että ne eivät rasita koko yhtiötä ja sen asukkaita, vaan kylpyhuoneet on joko remontoitu valmiiksi myyjän toimesta tai vaihtoehtoisesti ostaja vastaa remontista. Selkeää ja helposti budjetoitavaa.